Τα 5 κορυφαία οφέλη του μασάζ

Το μασάζ είναι εξαιρετικά ωφέλιμο με πάρα πολλούς τρόπους! Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε τα πέντε κορυφαία οφέλη της θεραπείας μασάζ και είναι βέβαιο, ότι μόλις τελειώσετε την ανάγνωση θα θελήσετε να κλείσετε ραντεβού για ένα μασάζ από σήμερα!

Μειώνει το στρες 

Όλοι βιώνουμε άγχος στη ζωή μας, είτε πρόκειται για “δημιουργικό άγχος”, είτε για “έντονο-κακό άγχος”. Το άγχος προκαλεί αύξηση της κορτιζόλης και αυτό μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τόσο το σώμα, όσο και το μυαλό μας. Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση και τη διαχείριση του άγχους με πολλούς τρόπους. Πρώτον, τα φυσικά οφέλη της θεραπείας μασάζ μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της απόκρισης στο στρες που παράγουν το σώμα και το μυαλό μας και στην πραγματικότητα, να μειώσουν την κορτιζόλη. Δεύτερον, το μασάζ επιτρέπει σε κάποιον να αποσυμπιεστεί, να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί. Αυτή η ευεργετική ιδιότητα της μάλαξης, είναι εξαιρετικά σημαντική για στρεσογόνες στιγμές, προκειμένου να εξισορροπηθούν άλλα συναισθήματα που προκύπτουν από το άγχος, όπως η θλιψη. Η μείωση του στρες και η καταπολέμηση των επιπτώσεων του στρες είναι σημαντική σε οποιαδήποτε ηλικία. 

Βελτιώνει την ευλυγισία των μυών

H σωστή ευλυγισία στους μύες, μας επιτρέπει να κινούμαστε άνετα και να συμμετέχουμε σε κανονικές δραστηριότητες χωρίς πόνο ή δυσκαμψία. Επιτρέπει στις αρθρώσεις μας να κινούνται σε όλο το φυσιολογικό εύρος κίνησής τους και μας δίνει τη σωστή μορφή, στάση και λειτουργία. Η θεραπεία μασάζ βοηθά στη βελτίωση της ευλυγισίας των μυών μας βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία του οξυγόνου στους μύες, μειώνοντας το μυϊκό σφίξιμο ή τους κόμπους. Η διατήρηση της ευελιξίας είναι επίσης, το κλειδί καθώς μεγαλώνουμε.

Βελτιώνει την ανοσολογική λειτουργία

Τα μασάζ βοηθούν το σώμα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά, ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα. Υπάρχει αύξηση της κυκλοφορίας, οξυγόνωση, επούλωση των κυττάρων και της ροής του αίματος, μειωμένη κορτιζόλη, ακόμη και επίδραση στο ίδιο το ενδοκρινικό σύστημα. Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι αυτό που καταπολεμά τα κρυολογήματα, τους ιούς, ακόμη και τις ασθένειες. Θέλουμε αυτό το σύστημα να λειτουργεί με τις καλύτερες δυνατότητές του όλο το χρόνο! 

Μειώστε τον πόνο 

Η θεραπεία μασάζ μπορεί να μειώσει τον πόνο με πολλούς τρόπους, όπως τη μείωση του σφιξίματος στους μύες και τον πόνο που σχετίζεται με σημεία ενεργοποίησης ή κόμπους. Το μασάζ μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απευαισθητοποίηση περιοχών που είναι επώδυνες και να μειώσει την υπερευαισθησία νου-σώματος που σχετίζεται με τον χρόνιο πόνο. Ο μειωμένος πόνος μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της ποιότητας ζωής, αύξηση του επιπέδου δραστηριότητας, βελτίωση της διάθεσης και πολλά άλλα! 

Κοιμηθείτε καλύτερα 

Το μασάζ βελτιώνει τη συνολική χαλάρωση και μειώνει το στρες, το οποίο συχνά συνδέεται με τον κακό ύπνο. Υπάρχει επίσης μια αύξηση στη σεροτονίνη, η οποία βοηθά στην αύξηση της μελατονίνης και οδηγεί σε έναν καλύτερο κύκλο ύπνου. Ο σωστός ύπνος είναι απαραίτητος! Όπως μπορείτε να δείτε από αυτή τη λίστα, η θεραπεία μασάζ παράγει πολλά οφέλη για εμάς! 

Υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη που μπορεί κανείς να βιώσει από μία θεραπεία μασάζ. Αυτά είναι εκείνα που εμείς θεωρούμε ως τα κορυφαία 5 οφέλη του μασάζ και μπορείτε να τα γνωρίσετε και εσείς μέσω της εξειδικευμένης θεραπευτικής φροντίδας που σας προσφέρει το Massage Joy απευθείας στο χώρο σας.

Κλείστε Online το Ραντεβού σας!