Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη θεραπεία Watsu

Το Watsu είναι μια μορφή θεραπείας που γίνεται στην επιφάνεια του νερού, γνωστή και ως υδροθεραπεία. Η θεραπεία περιλαμβάνει διατάσεις και μασάζ σε ζεστό νερό. Στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη μέθοδος θεραπείας, ωστόσο αποτελεί μία ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνική που εφαρμόζεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που διαθέτουν πισίνα ή υδρομασάζ. Διαβάστε περισσότερα για τη θεραπεία Watsu σε αυτό το άρθρο και δοκιμάστε να το απολαύσετε τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες, για να το καλύτερο αποτέλεσμα!

Τι είναι η θεραπεία Watsu

Ο όρος Watsu® προέρχεται από τις λέξεις water και shiatsu. Το παραδοσιακό ιαπωνικό μασάζ shiatsu είναι ένα είδος που χρησιμοποιεί το βελονισμό για την προώθηση της χαλάρωσης. Στα ιαπωνικά, η λέξη shiatsu σημαίνει «πίεση των δακτύλων». 

Το Watsu δημιουργήθηκε από τον Harold Dull το 1980, ο οποίος παρατήρησε ότι ήταν ευκολότερο για τους μύες και τους ιστούς των πελατών του να χαλαρώσουν στο νερό. Διαπίστωσε ακόμη, ότι οι τεχνικές shiatsu ήταν πιο αποτελεσματικές στο νερό, δημιουργώντας τη μέθοδο Watsu για την ανακούφιση του πόνου και της δυσφορίας που προκαλείται από μια σειρά παθήσεων.

Ποιός ο ρόλος θεραπευτή και θεραπευόμενου στο Watsu; 

Η αντίσταση του νερού καταπραΰνει τη σωματική ένταση και ενθαρρύνει τη χαλάρωση. Έτσι, το νερό θερμαίνεται στους 35°C, που είναι κοντά στην θερμοκρασία του σώματος σας. Κατά τη διάρκεια του Watsu, ένας θεραπευτής κινεί απαλά το σώμα σας στο νερό, ενώ είστε παραμένετε παθητικός καθ’ όλη τη διάρκεια του μασάζ, αφού δεν χρειάζεται να εκτελείτε ενεργά τις κινήσεις. Ο θεραπευτής είναι στο νερό μαζί σας και κινεί το σώμα σας με συγκεκριμένες κινήσεις, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν το απαλό λίκνισμα ή τέντωμα αλλά και μαλάξεις σε σημεία πίεσης. 

Ως μία παθητική μορφή θεραπείας, στο Watsu θα πρέπει να είστε πρόθυμοι να αφήσετε έναν θεραπευτή να κινήσει το σώμα σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Το Watsu είναι μία σχέση εμπιστοσύνης, καθώς εμπιστεύεστε το θεραπευτή σας και νιώθετε ασφαλής καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας, προκειμένου να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η παθητική, καταπραϋντική φύση του Watsu μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και του άγχους και χρησιμοποιείται ευρέως για την αποκατάσταση τραυματισμών και τη διαχείριση καταστάσεων όπως η ινομυαλγία.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το Watsu, είναι σημαντικό να συνεργαστείτε με έναν εκπαιδευμένο και εξουσιοδοτημένο επαγγελματία. Οι έμπειροι θεραπευτές του Massage Joy μπορούν να σας προσφέρουν μία θεραπεία Watsu στο ξενοδοχείο ή σε υδρομασάζ, προκειμένου ν’ απολαύσετε πλήρως τη μοναδική εμπειρία της υδροθεραπείας.

Απολαύστε τα ευεργετικά οφέλη του Watsu με έναν από τους θεραπευτές μας!