Ο χρόνος για ξεκούραση είναι πολύτιμος

Πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, επιβάλλει να δουλεύουμε πολύ σκληρά στη ζωή μας. Συνηθίζουμε να μην κοιμόμαστε επαρκώς και σπάνια βρίσκουμε χρόνο για ξεκούραση, κατά τη διάρκεια μίας απαιτητικής μας ημέρας. Πόσο μπορεί όμως μία τέτοια συνήθεια να βλάψει την σωματική και ψυχική μας υγεία; 

Φροντίστε το σώμα και το μυαλό σας.

Σκεφτείτε για δύο λεπτά τη ζωή ενός αθλητή. Οι αθλητές γνωρίζουν ότι χρειάζονται χρόνο για αποκατάσταση τους μετά από μια έντονη προπόνηση. Το σώμα καταπονείται, βιώνει έντονο στρες και φυσικά φθείρεται, έαν θα φροντιστεί σωστά. Αντίστοιχα, όσοι έχουν έναν περισσότερο στρεσογόνο τρόπο ζωής χρειάζονται και εκείνοι αποκατάσταση για τη μείωση της σωματικής, συναισθηματικής και ψυχολογικής τους φθοράς.

Τα χρόνια υψηλά επίπεδα στρες μπορούν να προκαλέσουν κάθε είδους διαταραχές στο σώμα μας. Επιπλέον, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορούν να συμβάλουν στην εμφάνιση ή επιδείνωση των περισσότερων ασθενειών. Είναι προφανές, ότι η ξεκούραση θα πρέπει να αποτελεί μέρος του κύκλου της καθημερινότητας μας, ακόμη και αν μερικές φορές επιλέγουμε να το αγνοήσουμε. 

Το σώμα μας φροντίζει αυτομάτως να κινητοποιείται για να χειριστεί τις απειλές και τις προκλήσεις της καθημερινότητας (καθιστική ζωή, απλές καθημερινές εργασίες όπως το κουβάλημα για τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ κ.τ.λ.). Ωστόσο, η απελευθέρωση των ορμονών του στρες, επιταχύνουν τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή. Παράλληλα, διακόπτουν την πέψη και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Γι’ αυτό το λόγο απαιτείται χαλάρωση στο σώμα μας, προκειμένου να επανέλθει η φυσιολογία μας και να έρθειε σε ισορροπία. 

Αφιερώστε χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση.

Η απόκριση στο στρες αλλά και η απόκριση χαλάρωσης είναι δύο εγγενείς μηχανισμοί που είναι απαραίτητοι για την επιβίωση και τη διατήρηση της υγείας. Η λήψη ακόμη και σύντομων διαλειμμάτων ανάπαυσης (για να κάνετε βαθιές αναπνοές, στάσεις γιόγκα, περπάτημα ή μία βόλτα στη φύση), μπορεί να έχει πολύ ευεργετικό αντίκτυπο. 

Με τη θεραπεία του μασάζ, η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός ρυθμός μειώνονται, η πέψη και η κυκλοφορία διεγείρονται, η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος ενισχύεται και οι ορμόνες του στρες που μας κάνουν να νιώθουμε καταπονημένοι και αγχώδεις μειώνονται, καθώς το νευρικό σύστημα καταπραΰνεται.

Στο Massage Joy γνωρίζουμε καλά, ότι χρειάζονται ορισμένα χρονικά διαστήματα που μας βοηθούν να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε βαθιά. Με αυτό τον τρόπο, ωφελείται κάθε σύστημα του σώματός μας, ειδικά όταν φροντίζεται τακτικά. 

Απολαύστε ένα χαλαρωτικό μασάζ όπως το έχετε ονειρευτεί στο χώρο σας!

 Κλείστε Online το Ραντεβού σας!