Το αθλητικό μασάζ είναι κατάλληλο για όλους;

Το αθλητικό μασάζ είναι μια εξειδικευμένη τεχνική, με χαρακτηριστικά που θυμίζουν το σουηδικό μασάζ ή το deep tissue, την οποία θα βρείτε στο Massage Joy.  Μπορεί να είναι αποτελεσματικό κατά την προετοιμασία, την προπόνηση, τον αγώνα και την αποθεραπεία, αν και η έμφαση του μασάζ στον θεραπευόμενο, μπορεί να ποικίλει για κάθε στάδιο. Είναι όμως το αθλητικό μασάζ, κατάλληλο για όλους;

Τι είναι το αθλητικό μασάζ;

Το αθλητικό μασάζ είναι μια στοχευμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση μικροσκοπικών και χρόνιων τραυματισμών. Οι θεραπευτές αθλητικού μασάζ χρησιμοποιούν γενικά ένα ευρύ φάσμα τεχνικών για να ευθυγραμμιστούν και να χαλαρώσουν τις μυϊκές ίνες στα άτομα που βιώνουν έντονη ένταση, η οποία σχετίζεται με τον αθλητισμό. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της στάσης του σώματος και την κατάσταση του σώματος ενός αθλητή, ώστε να μπορούν να αποδώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Απευθύνεται μόνο σε αθλητές;

Το αθλητικό μασάζ επικεντρώνεται στην ενίσχυση της αθλητικής σας απόδοσης και όχι μόνο. Συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της αντοχής, αλλά και στη διευκόλυνση της αποκατάστασης του αθλητή μετά από έναν αγώνα. 

Το αθλητικό μασάζ ωφελεί ιδιαίτερα τόσο τους επαγγελματίες, όσο και όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά με τον αθλητισμό ή αγαπούν την άσκηση. Επίσης, το αθλητικό μασάζ μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά εκείνους που ασχολούνται με άλλες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν έντονη σωματική κίνηση, όπως ο χορός. 

Ένας θεραπευτής μασάζ θα εργαστεί σε ολόκληρο το σώμα σας, κατά τη διάρκεια το αθλητικού μασάζ. Με αυτό τον τρόπο, στοχεύει στο να το διατηρήσει στη βέλτιστη φυσική του κατάσταση, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνοντας την κυκλοφορία της λέμφου και προάγοντας τη βαθιά χαλάρωση. 

Οι θεραπευτές μασάζ δίνουν επίσης ιδιαίτερη προσοχή σε εκείνες τις μυϊκές ομάδες που εμπλέκονται σε ένα συγκεκριμένο άθλημα ή δραστηριότητα με σκοπό:

  • να μειωθεί το σφίξιμο των μυών και η κούραση 
  • να βοηθηθεί η πρόληψη των τραυματισμών αυξάνοντας την ευελιξία 
  • να αυξηθεί η ελαστικότητα στις αρθρώσεις 
  • να μειωθεί ο πόνος
  • να προαχθεί η ταχύτερη ανάρρωση στους τραυματισμένους ιστούς

Στο Massage Joy μπορείτε να απολαύσετε κάθε τεχνική μασάζ της αρεσκείας σας, μεταξύ αυτών και το αθλητικό μασάζ, σε τακτική ή μη βάση. Εμπιστευτείτε τους έμπειρους και εξειδικευμένους θεραπευτές μας, κλείνοντας την πρώτη σας συνεδρία αθλητικού μασάζ από την άνεση του σπιτιου σας.

Απολαύστε ένα αθλητικό μασάζ στο χώρο σας!

Κλείστε Online το Ραντεβού σας!