Πώς το μασάζ μπορεί να ωφελήσει τις διαπροσωπικές σχέσεις μας

Έχετε αισθανθεί πότε ότι το άγχος, μπορεί να σας προκαλέσει εκνευρισμό και ο εκνευρισμός με τη σειρά του, να οδηγεί σε σύγκρουση με κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο; Δεν είστε οι μόνοι! Κάθε φορά που νιώθουμε άγχος και ένταση, οι ορμόνες του στρες διαχέονται στο σώμα μας. Οι ανθρώπινες σχέσεις μπορούν να επηρεαστούν ανεπανόρθωτα από τέτοια μικρά ξεσπάσματα, ειδικότερα εάν είναι τακτικά, ακόμη και αν υπάρχει κατανόηση για την πιεστική κατάσταση που βιώνει το άτομο. Ας δούμε λοιπόν, πώς θα αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις και πώς το μασάζ μπορεί να ωφελήσει τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Τι συμβαίνει στο σώμα όταν αγχωνόμαστε;

Οι ορμόνες του στρες έχουν τεθεί σε εκκίνηση λόγω του άγχους και αυτό με τη σειρά του, έχει ερεθίσει το νευρικό μας σύστημα. Όσο και να θέλουμε να λειτουργήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, η υπέρ-διέγερση ή η υπο-διέγερση, είναι μονόδρομος. Τώρα βέβαια, θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ότι μόλις ηρεμήσουμε και η ένταση που προκάλεσε το άγχος θα έχει υποχωρήσει, οι σχέσεις μας θα ομαλοποιηθούν και πάλι. 

Η αλήθεια όμως εδώ, είναι κάπου στη μέση. Στην πραγματικότητα, κάθε φορά που αποσυρόμαστε από μία στρεσογόνα κατάσταση προκειμένου ν’ αναζητήσουμε ασφάλεια, το νευρικό μας σύστημα έχει ήδη “ζοριστεί” πολύ, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε σε θέση να εμπλακούμε και να επιδιορθώσουμε μία σχέση. 

Πώς μπορεί να ωφελήσει το μασάζ;

Σε αυτές τις στιγμές έντασης, ένα άγγιγμα φροντίδας είναι ιδιαίτερα πολύτιμο, καθώς απελευθερώνει ωκυτοκίνη, ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία που διαθέτουμε για τη ρύθμιση του επιπέδου της φυσιολογικής διέγερσης του νευρικού μας συστήματος. 

Καθώς η ωκυτοκίνη είναι μία νευροχημική βάση που σχετίζεται με την αίσθηση της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης, είναι λογικό ότι η συγκεκριμένη ορμόνη σχετίζεται με την αποκατασταση των σχέσεων. Ειδικότερα, αντικαθιστά αμέσως την αντίδραση φόβου (γνωστή και ως “fight, flight, freeze”, δηλαδή η απόκριση του οργανισμού στο στρες που συνοδεύεται με την έκρηξη αδρεναλίνης, ταχυκαρδία και διεσταλμένες κόρες των ματιών) σε οποιαδήποτε αντιληπτή απειλή ή κίνδυνο.

Έτσι, τα επίπεδα της ορμόνης του στρες και η αρτηριακή πίεση μειώνονται και γινόμαστε λιγότερο συναισθηματικά αντιδραστικοί. Αυτή η συναισθηματική ηρεμία μπορεί να διευκολύνει τη μεγαλύτερη ευελιξία και ανοιχτότητα του ατόμου, αποκαθιστώντας μία αίσθηση σύνδεσης που του επιτρέπει περισσότερη συνεργασία και δημιουργικότητα. 

Άλλωστε, όταν αισθανόμαστε ασφαλείς και χαλαροί, μπορούμε να σκεφτόμαστε πιο καθαρά και να είμαστε πιο γενναιόδωροι και στοργικοί με τους γύρω μας. 

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αισθανθείτε άγχος μπορείτε να λάβετε μια ώρα εξειδικευμένης θεραπευτικής φροντίδας από το Massage Joy απευθείας στο χώρο σας, για να ηρεμήσετε το νευρικό σας σύστημα και να αισθανθεί πιο χαλαροί, ανοιχτοί στις διαπροσωπικές σας σχέσεις.

Απολαύστε ένα χαλαρωτικό μασάζ στο χώρο σας!

 Κλείστε Online το Ραντεβού σας!