3 δημοφιλείς τεχνικές μασάζ που έχουν κάτι κοινό

Υπάρχουν τρεις δημοφιλείς τεχνικές μασάζ που επιλέγονται από τους περισσότερους, χάρη στα ευεργετικά οφέλη που προσφέρουν στη συνολική σωματική τους ευεξία. Ο λόγος για το σουηδικό μασάζ, το μασάζ με ζεστές πέτρες και το μασάζ βαθέως ιστού. Οι τρείς θεραπείες έχουν κάτι κοινό: οι ελαφριές ή έντονες πιέσεις του θεραπευτή, ανάλογα με την τεχνική, βελτιώνουν τόσο την κυκλοφορία του αίματος, όσο και τη μυϊκή καταπόνηση του οργανισμού. Παράλληλα, επιτυγχάνουν την απόλυτη χαλάρωση του αποδέκτη, αφού η ανακούφιση από τον πόνο και την ένταση, λειτουργεί καταπραϋντικά για τον οργανισμό και ξεκουράζει το σώμα και το μυαλό του. Ας δούμε όμως αναλυτικά, την τεχνική που ακολουθείται σε κάθε ξεχωριστή μέθοδο μασάζ και πώς θα επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς. 

Σουηδικό μασάζ

Το σουηδικό μασάζ είναι ένα ήπιο μασάζ ολόκληρου του σώματος, που είναι εξαιρετικό για εκείνους που δοκιμάζουν πρώτη φορά το μασάζ και θέλουν να απελευθερώσουν την ένταση τους. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση των μυϊκών κόμπων, ωστόσο, θεωρείται μία πολύ καλή επιλογή για πλήρη χαράλωση κατά τη διάρκεια ενός μασάζ. Κατά τη διαδικασία των μαλάξεων ο θεραπευόμενος θα πρέπει να έχει αφαιρέσει όλα του τα ρούχα, διατηρώντας τα εσώρουχά και καλύπτεται με ένα σεντόνι ενώ παραμένει σε ξαπλωμένη θέση σε ένα κρεβάτι μασάζ. Ο θεραπευτής μασάζ μετακινεί το σεντόνι για να αποκαλύψει περιοχές στις οποίες θα εργαστεί. Εάν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για το σουηδικό μασαζ, διαβάστε αυτό το άρθρο. 

Μασάζ με ζεστές πέτρες 

Το μασάζ με ζεστές πέτρες συστήνεται για εκείνους που αντιμετωπίζουν μυϊκούς πόνους ή ένταση, αλλά και για εκείνους που θέλουν απλώς να χαλαρώσουν. Παρά το γεγονός ότι μοιάζει σε αρκετά σημεία με το σουηδικό μασάζ, εδώ, ο θεραπευτής χρησιμοποιεί τις ζεστές πέτρες αντί των χεριών του. Το μασάζ με ζεστές πέτρες, γνωστό και ως hot stone massage, μπορεί να βοηθήσει στην αποβολή της έντασης των μυών και τη βελτίωση της ροής του αίματος. Οι ζεστές πέτρες τοποθετούνται σε διάφορες περιοχές ολόκληρου του σώματος. Ο θεραπευτής κρατά μια πέτρα καθώς κάνει μασάζ σε διάφορα μέρη του σώματός χρησιμοποιώντας τεχνικές του σουηδικού μασάζ και ασκώντας ήπιες πιέσεις. Κατά τη διάρκεια του μασάζ ο θεραπευόμενος διατηρεί μόνο τα εσώρουχα και παραμένει σκεπασμένος με ένα σεντόνι. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις διαφορές μεταξύ σουηδικού και μασάζ με ζεστές πέτρες εδώ.

Μασάζ βαθέως ιστού

Το μασάζ βαθέως ιστού ή deep tissue, χρησιμοποιεί περισσότερη πίεση από εκείνη που ασκείται σε ένα σουηδικό μασάζ. Με αυτό τον τρόπο ανακουφίζει από μυϊκά προβλήματα, όπως τραυματισμοί, χρόνιοι πόνοι, καταπόνηση και “κουμπωμένοι” μύες. Κατά τη διάρκεια ενός βαθύ μασάζ ιστών, ο θεραπευτής θα χρησιμοποιήσει αργές κινήσεις και θα ασκήσει βαθιά πίεση με τα δάχτυλα του, ώστε ν’ ανακουφίσει την ένταση από τα βαθύτερα στρώματα των μυών και των συνδετικών ιστών σας. Μπορείτε να είστε γυμνοί κατά τη διάρκεια αυτού του μασάζ ή να φορέσετε τα εσώρουχά σας. Το μασάζ μπορεί να είναι πιο έντονο από τις προηγούμενες τεχνικές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αισθάνεστε πόνο.

Τι να επιλέξω;

Το σουηδικό μασάζ είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε εάν πρόκειται για το πρώτο σας μασάζ. Σε επόμενη συνεδρία σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα μασάζ βαθέως ιστού ή μασάζ με ζεστές πέτρες, ώστε να δείτε τα ευεργετικά οφέλη των θεραπειών στη βελτίωση της μυϊκής σας κόπωσης. Το deep tissue massage περιλαμβάνει εντονότερες πιέσεις από το σουηδικό μασάζ, όμως είναι βέβαιο ότι θα σας καταπλήξει με τα αποτελέσματα που θα δείτε σε όλο σας το σώμα. Αν πάλι είστε έτοιμοι για μία διαφορετική εμπειρία μασάζ που δε μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη, σας προτείνουμε να επιλέξετε το μασάζ με ζεστές πέτρες. Η θερμότητα των λίθων θα οδηγήσει στην απόλυτη χαλάρωση του σώματος και του μυαλού, ενώ παράλληλα, ο συνδυασμός με άλλες τεχνικές μασάζ, όπως το σουηδικό, θα βελτιώσουν αποτελεσματικά τη σωματική σας ευεξία.

Επιλέξτε την τεχνική μασάζ που σας ταιριάζει και απολαύστε τη στο χώρο σας με τους θεραπευτές του Massage Joy!