Πώς το λεμφικό μασάζ ενισχύει την ανοσοποιητική λειτουργία

Τι είναι το λεμφικό σύστημα;

Το λεμφικό σύστημα είναι ένας κλάδος του κυκλοφορικού μας συστήματος και κυρίως, παίζει καθοριστικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Το λεμφικό σύστημα αποτελείται από όργανα (σπλήνα, θύμος, αμυγδαλές, αδενοειδείς εκβλαστήσεις), λεμφαδένες και αγγεία. Παράγει ένα διαυγές, εξωκυτταρικό υγρό (λέμφος) που περιβάλλει τους ιστούς και το κυκλοφορεί μέσω του λεμφικού συστήματος.

Το λεμφικό σύστημα μεταφέρει τα λευκά αιμοσφαίρια και είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση του σώματός μας σε καλή κατάσταση, δηλαδή απαλλαγμένο από βακτήρια, ιούς, περίσσεια νερού, πρωτεΐνες, ανόργανα υλικά και κατεστραμμένα κύτταρα που προέρχονται από μία χειρουργική επέμβαση ή ένα τραύμα, αλλά και καρκινικά και νεκρά κύτταρα. 

Επειδή το λεμφικό υγρό κινείται αργά χωρίς τη βοήθεια της δικής του αντλίας, η αδράνεια μπορεί να περιορίσει σοβαρά τη ροή του. Η μυϊκή σύσπαση μέσω της άσκησης και η βαθιά αναπνοή είναι το κύριο μέσο με το οποίο κυκλοφορεί η λέμφος μας. Το λεμφικό μασάζ επομένως, μπορεί να φανεί μία εξαιρετικά ωφέλιμη και χρήσιμη επιλογή για τη βελτίωση της συνολικής σωματικής μας υγείας. 

Τι είναι το λεμφικό μασάζ και ποιά είναι τα οφέλη του;

Το λεμφικό μασάζ είναι μια απαλή τεχνική μασάζ που επιταχύνει την κίνηση της λέμφου. Οι ακριβείς, ρυθμικές κινήσεις και η πίεση του μασάζ αναγκάζουν τα μικρά λεμφικά τριχοειδή αγγεία κοντά στην επιφάνεια του δέρματος να ανοίγουν και να κλείνουν, ενισχύοντας την κίνηση της λέμφου. 

Μερικά από τα κυριότερα οφέλη του μασάζ λεμφικής παροχέτευσης περιλαμβάνουν: 

  • Αποσυμφόρηση των λεμφικών οδών 
  • Ενίσχυση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού 
  • Αποβολή βακτηρίων, ιών και νευρικών κυττάρων από το σώμα
  • Αύξηση του μεταβολισμού των ιστών 
  • Συμβολή στην απομάκρυνση των βλαβερών τοξινών του οργανισμού
  • Μείωση των οιδημάτων 
  • Μείωση της κατακράτησης υγρών στους ιστούς
  • Μείωση του πόνου
  • Ενισχύει τη βαθιά χαλάρωση

Στο Massage Joy μπορείτε να απολαύσετε κάθε τεχνική μασάζ της αρεσκείας σας, σε τακτική ή μη βάση. Εμπιστευτείτε τους έμπειρους και εξειδικευμένους θεραπευτές μας, κλείνοντας την πρώτη σας συνεδρία από την άνεση του σπιτιου σας.

Κλείστε σήμερα ένα ραντεβού με τους θεραπευτές του Massage Joy για να απολαύσετε τις ευεργετικές ιδιότητες του λεμφικού μασάζ στο χώρο σας.