Ξεχωριστές προτάσεις μασάζ που θα σας συναρπάσουν

Η θεραπεία μέσω του μασάζ είναι οπωσδήποτε μία ιδιαίτερη εμπειρία για κάθε άτομο που αναζητά τρόπους βαθιάς χαλάρωσης. Εκτός από την αίσθηση απόλυτης χαλάρωσης, οι ευεργετικές ιδιότητες κάθε τεχνικής μασάζ για το σώμα αλλά και το νου, το καθιστούν ένα αναπόσπαστο μέρος της ρουτίνας κάθε ατόμου που έχει δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά τη θεραπεία μέσω του μασάζ. Είτε ανήκετε στην κατηγορία που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ ένα μασάζ, είτε θέλετε να επεκτείνετε του ορίζοντές της αυτοφροντίδας σας, είναι βέβαιοι ότι θα εκπλαγείτε από τον αριθμό των διαθέσιμων τεχνικών και πρακτικών θεραπείας μασάζ που υπάρχουν και ασφαλώς, από τα οφέλη που μπορούν να σας φέρουν. 

Εάν σκέφτεσαι λοιπόν, να δοκιμάσετε για πρώτη φορά μία θεραπεία μασάζ ή αν επιθυμείτε να εξερευνήσετε νέες τεχνικές για την υγεία και την ευεξία σας, εδώ θα βρείτε 10 από τις πιο δημοφιλείς πρακτικές μασάζ, αλλά και και μερικές πληροφορίες για το πώς μπορεί να σας ωφελήσουν:

Αρωματοθεραπεία

Η αρωματοθεραπεία είναι γνωστή από την αρχαιότητα σε όλο τον κόσμο, αφού πολλοί και διαφορετικοί πολιτισμοί την έχουν εντάξει ως αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας τους. Για παράδειγμα, οι Κινέζοι, οι Αιγύπτιοι και οι Ινδοί, έχουν ενσωματώσει αυτές τις μεθόδους σε πολλές από τις ιατρικές τους παραδόσεις. Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν την τεχνική της αρωματοθεραπείας όχι μόνο για θεραπεία και χαλάρωση, αλλά και για πνευματική φώτιση. 

Οι θεραπευτές μασάζ που συνδυάζουν μασάζ και αρωματοθεραπεία μπορεί να προσφέρουν στους πελάτες τους μια βαθύτερη, πιο χαλαρωτική εμπειρία σε σύγκριση με ένα οποιοδήποτε τυπικό μασάζ. Ενώ κάνετε μασάζ, εισπνεύστε το αγαπημένο σας άρωμα ή ζητήστε από τον θεραπευτή σας να χρησιμοποιήσει ένα άρωμα με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες σας, όπως για παράδειγμα η λεβάντα που συμβάλλει στην ανακούφιση από το στρες και το άγχος.

Μασάζ με ζεστές πέτρες 

Το μασάζ με ζεστές πέτρες είναι ένα είδος θεραπείας μασάζ που σας βοηθά να χαλαρώσετε και να ανακουφίσετε τους μύες σας ή τους κατεστραμμένους μαλακούς ιστούς σε όλο το σώμα. Οι θεραπευτές μασάζ θερμαίνουν ειδικές πέτρες και τις τοποθετούν στην πλάτη σας, στις παλάμες, ακόμη και ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών. 

Κατά τη διάρκεια ενός μασάζ με ζεστές πέτρες, ομαλές, επίπεδες, θερμαινόμενες πέτρες τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός. Οι πέτρες συνήθως κατασκευάζονται από βασάλτη, ένα είδος ηφαιστειακού βράχου που συγκρατεί τη θερμότητα. Ωστόσο, μερικές φορές, ακόμη και κρύες πέτρες χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια ενός μασάζ και ειδικότερα, χρησιμοποιηθούν μετά από τις θερμές πέτρες προκειμένου να καταπραϋνουν το δέρμα σας και τυχόν διογκωμένα αιμοφόρα αγγεία.

Παρόμοια με το δημοφιλές σουηδικό μασάζ, οι θεραπευτές μασάζ με ζεστές πέτρες μπορούν να χρησιμοποιήσουν έλαια για να λιπάνουν τους επιφανειακούς ιστούς πριν χρησιμοποιήσουν τεχνικές βαθέως ιστού. 

Ρεφλεξολογία 

Οι θεραπευτές ρεφλεξολογίας εστιάζουν στο μασάζ σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος και ειδικότερα στα χέρια και τα πόδια, προκειμένου να ενεργοποιήσουν την εσωτερική επούλωση του οργανισμού. Αυτή η πρακτική έχει πολλές ομοιότητες με τον βελονισμό αλλά, αυτή τη φορά, δεν περιλαμβάνει τη χρήση βελονών. Οι επαγγελματίες θεραπευτές ρεφλεξολογίας χειρίζονται τα σημεία στο σώμα των θεραπευόμενων που αντιστοιχούν στα εσωτερικά τους όργανα. Έτσι, αυτή η μέθοδος θεραπείας μπορεί να ενεργοποιήσει το νευρικό σας σύστημα και να αυξήσει την παραγωγή ορμονών.

Πώς ξέρετε ποιος τύπος θεραπείας μασάζ είναι κατάλληλος για εσάς; 

Στην αρχή, μπορεί να μη γνωρίζετε ποιος τύπος θεραπείας μασάζ είναι κατάλληλος για εσάς. Το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε γιατί χρειάζεστε μία θεραπεία μασάζ εξαρχής. Χρειάζεστε πρωτίστως ανακούφιση από τον πόνο από έναν τραυματισμό ή μυϊκή ένταση; Χρειάζεστε επειγόντως λίγη πραγματική χαλάρωση; Επίσης, θα πρέπει να αξιολογήσετε τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Επιθυμείτε μία θεραπεία μασάζ που προσφέρει βαθιά πίεση ή θεραπεία που είναι λίγο πιο ήπια; Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη τη σωματική σας υγεία και τυχόν περιορισμούς που ενδέχεται να μην σας επιτρέπουν να λάβετε μέρος σε ορισμένες θεραπείες. Εάν δεν είστε βέβαιοι για το ποιος τύπος θεραπείας μασάζ είναι καλύτερος για εσάς, ένας ειδικός θεραπευτής μασάζ του Massage Joy μπορεί να σας βοηθήσει.

Στο Massage Joy μπορείτε να απολαύσετε κάθε τεχνική μασάζ της αρεσκείας σας, σε τακτική ή μη βάση. Εμπιστευτείτε τους έμπειρους και εξειδικευμένους θεραπευτές μας, κλείνοντας την πρώτη σας συνεδρία από την άνεση του σπιτιου σας.