Εργασιακό άγχος: Πώς να το αντιμετωπίσετε

Καταπόνηση, υπερβολική κούραση, εξασθένηση του οργανισμού… Αν κάποιες ή όχι αυτές οι λέξεις σας είναι γνώριμες, τότε μάλλον χρειάζεστε λίγη πραγματική χαλάρωση γιατί αντιμετωπίζετε εργασιακό άγχος. Εάν μάλιστα εργάζεστε καθημερινά κάνοντας καθιστική εργασία, τότε είναι πολύ πιο πιθανό να αντιμετωπίζετε σοβαρά ζητήματα όπως σωματική εξάντληση, έλλειψη ύπνου, προβλήματα ψυχικής υγείας και άλλα προβλήματα που έχουν τη δυνατότητα να θέσουν σε κίνδυνο τη συνολική υγεία και την ισορροπία της ζωής σας. Εάν αυτά τα ζητήματα επιμένουν, μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία της καρδιάς, τη λειτουργία οργάνων ή τη σωματική ικανότητα. Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά τις σωματικές ή ψυχικές δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. 

Ορισμένες φορές, μπορεί να είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε το βάρος που καταλαμβάνει στο σώμα μας μια κατάσταση υψηλής πίεσης. Πολλοί εργαζόμενοι, είναι τόσο απασχολημένοι που δυσκολεύονται ακόμη και να δώσουν λίγο χρόνο στη φροντίδα του εαυτού τους και της υγείας τους. 

Μια θεραπεία μασάζ μπορεί να προσφέρει ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα, ακόμη και για εκείνους που δεν βιώνουν συχνά ζητήματα όπως πόνο στην πλάτη, πονοκεφάλους ή αϋπνίες. Η θεραπεία μασάζ ένα κίνητρο για τη λήψη καλών αποφάσεων για την υγεία σας, αφού σας προσφέρει την ευκαιρία να ελέγξετε και να παρατηρήσετε τυχόν αλλαγές που σχετίζονται με την εργασία και τις επιπτώσεις που έχει στο σώμα σας. 

Εάν το σώμα σας νιώθει ότι λειτουργεί καλύτερα, το πιθανότερο είναι ότι θα βρείτε και νέους τρόπους να το υποστηρίξετε. Αυτό μπορεί να σημαίνει για παράδειγμα, ότι θα βάλετε στη ζωή σας περισσότερη ευεργετική σωματική δραστηριότητα κάθε εβδομάδα ή θα κάνετε μια αλλαγή στην πρωινή σας ρουτίνα που θα σας βοηθά να προετοιμαστείτε για την ημέρα.  Όποιες αλλαγές κι αν κάνετε, μερικές τακτικές συνεδρίες μασάζ μπορεί να χρησιμεύσουν ως μία υπενθύμιση για να συνεχίσετε να φροντίζετε το σώμα σας μέχρι την επόμενη συνεδρία!

Το μασάζ είναι μια επένδυση για τη μακροπρόθεσμη καλή υγεία. Με απλά λόγια, η βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας, θα μπορούσε να σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να ασθενήσετε, ότι θα είστε πιο αποτελεσματικοί στην εργασία σας, ότι θα αποσπάτε λιγότερο η προσοχή σας από πόνο, αλλά και ότι θα απαλλαγείτε απο την υπνηλία ή γενικές ανησυχίες. 

Καθώς η υγεία και η παραγωγικότητά σας βελτιώνονται, δε θα ήταν παράξενο να πούμε ότι μπορείτε να δείτε αλλαγές ακόμη και στην εξέλιξη της εργασίας σας σε καθημερινή βάση. Ειδικότερα τα άτομα που εργάζονται από θέσεις ευθύνης και συχνά καταπονούνται περισσότερο από το έντονο στρες και το άγχος, ορισμένες φορές αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. 

Έτσι, η επένδυση στην υγεία σας με ένα μασάζ δεν ωφελεί μόνο εσάς, αλλά μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις σε ολόκληρη την εταιρεία σας. Το άγχος και το στρες, αν αφεθούν χωρίς φροντίδα και θεραπεία, μπορεί να οδηγήσουν σε υπέρταση ή χρόνια υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία με τη σειρά της μπορεί να επηρεάσει τη ροή του αίματος στα νεφρά, τον εγκέφαλο και την καρδιά. 

Εάν το εργασιακό στρες αισθάνεστε ότι σας καταπονεί ψυχικά και σωματικά, ίσως έχει έρθει η στιγμή ν’ αλλάξετε την στάση σας απέναντι στο άγχος. Ζητήστε τη συμβουλή ενός επαγγελματία θεραπευτή μασάζ για να σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία χαλάρωσης και ανακούφισης, με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Ποτέ δεν είναι αργά ή πολύ νωρίς για να ελέγξετε περισσότερο την υγεία σας και να επενδύσετε στη μελλοντική σας ευεξία.

Στο Massage Joy μπορείτε να απολαύσετε κάθε τεχνική μασάζ της αρεσκείας σας, σε τακτική ή μη βάση. Εμπιστευτείτε τους έμπειρους και εξειδικευμένους θεραπευτές μας, κλείνοντας την πρώτη σας συνεδρία από την άνεση του σπιτιου σας.