Οι 5 μέθοδοι του μασάζ

Το μασάζ είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες σε διάφορες παθήσεις του σώματος, αλλά και του μυαλού. Είναι επίσης γνωστό, ότι υπάρχουν πολλών ειδών διαφορετικές θεραπείες, προκειμένου οι μαλάξεις ν’ ανταποκρίνονται στις εξατομικευμένες και ιδιαίτερες ανάγκες κάθε αποδέκτη. Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό στους περισσότερους που απολαμβάνουν μία θεραπεία μασάζ, είναι 5 μέθοδοι μαλάξεων που χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε θεραπεία. Οι όροι που περιγράφουν τις κινήσεις του μασάζ και είναι  διεθνώς αναγνωρισμένοι, είναι οι εξής: effleurage (ολίσθημα), petrissage (ζυμώματα), friction (τριβές – πιέσεις), tapotement (κρούσεις). Ας δούμε αναλυτικά τι περιλαμβάνει κάθε μία από τις μεθόδους του θεραπευτικού μασάζ:

Effleurage

Η τεχνική effleurage περιλαμβάνει ελαφριές ή βαθιές κινήσεις που βοηθούν στην ανακούφιση της έντασης και οδηγούν στην χαλάρωση. Οι κινήσεις είναι γρήγορες και απαλές, ώστε να ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος και να το προετοιμάζουν για την συνέχεια. 

Petrissage

Αυτή η τεχνική περιλαμβάνει το ζύμωμα των μυών. Βοηθά στην ανακούφιση από την ένταση και τους σφιγμένους, καταπονημένους μύες. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η απαλή ενεργοποίηση των μυών.

Tapotement 

Η συγκεκριμένη τεχνική περιλαμβάνει τα χτυπήματα (κρούσεις) του δέρματος, δηλαδή απαλά χτυπήματα με τα πλαϊνά της παλάμης.

Friction

Πρόκειται για τις τριβές που ασκεί ο θεραπευτής μασάζ. Η κίνηση είναι μικρή, κυκλική και  εστιασμένη σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, στα οποία ασκεί πίεση. Οι τριβές γίνονται με τη βοήθεια όλων των δακτύλων του θεραπευτή, ώστε να μαλάσσονται οι σκληροί και άκαμπτοι μύες. 

Vibration

Τέλος, οι παλμικές κινήσεις, είναι ουσιαστικά η δόνηση που προκαλείται με τα δάχτυλα αλλά και όλη την παλάμη, καθώς ασκούνται πιέσεις παράλληλα με δονήσεις στα σκληρά σημεία των μυών.

Οι θεραπευτές μασάζ χρησιμοποιούν τα χέρια, τους πήχεις και τους αγκώνες τους για να εργαστούν σε διάφορες ομάδες μυών. Ορισμένες τεχνικές μασάζ απαιτούν τη χρήση και άλλων υλικών, προκειμένου να προσφερθεί η θεραπεία. Για παράδειγμα τα αιθέρια έλαια (αρωματοθεραπεία) και η χαλαρωτική μουσική, είναι δύο πολύ συνηθισμένα εργαλεία που βοηθούν στη δημιουργία μιας γαλήνιας και βαθιά χαλαρωτικής εμπειρίας.

Στο Massage Joy μπορείτε να απολαύσετε κάθε τεχνική μασάζ, που ταιριάζει στις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Εμπιστευτείτε τους έμπειρους και εξειδικευμένους θεραπευτές μας, κλείνοντας την πρώτη σας συνεδρία αθλητικού μασάζ από την άνεση του σπιτιου σας.

Απολαύστε ένα χαλαρωτικό μασάζ στο χώρο σας!

 Κλείστε Online το Ραντεβού σας!