Απλοί τρόποι για τη διαχείριση του Στρες

Σύμφωνα με τον National Alliance Of Mental Illness, το άγχος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον ύπνο, πόνους στο πρόσωπο, αλλαγές στην όρεξη, εναλλαγές της διάθεσης, δυσκολία συγκέντρωσης, αισθήματα υπερέντασης και πολλές άλλες δυσάρεστες εμπειρίες. Το μακροχρόνιο στρες μπορεί ακόμη και να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας κάποιον πιο ευάλωτο στις ασθένειες. Επομένως, το να διαχειρίζεστε το στρες πιο αποτελεσματικά, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη συνολική υγεία σας. Η αντιμετώπιση του στρες αποτελεί ένα κεντρικό σημείο της ευεξίας στη ζωή σας και σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πώς μπορείτε να την εντάξετε περισσότερο στην καθημερινότητα σας.

Σχεδιάζοντας την καθημερινότητα…

Όταν βιώνετε πολλές και έντονες καταστάσεις ταυτόχρονα, η καθημερινότητα σας μπορεί να μετατραπεί σε μία ιδιαίτερα δύσκολη καθημερινότητα και κυρίως, αγχωτική. Πολλοί άνθρωποι αναζητούν  τρόπους που μπορούν να τους βοηθήσουν να χειριστούν διάφορες εργασίες, deadlines και άλλες υποχρεώσεις. Με αυτό τον τρόπο, καταπολεμούν τις απρόβλεπτες καταστάσεις που προκαλούν επιπλέον δυσκολίες. Όσο λιγότερες είναι οι εκπλήξεις στην καθημερινότητά, τόσο το επίπεδο άγχους μειώνεται και η ευεξία βελτιώνεται. Γιατί λοιπόν, να μην δοκιμάσετε ένα σύστημα προγραμματισμού της καθημερινότητας σας για ολόκληρο το μήνα και να δείτε πώς θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος; 

Αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες…

Όσο και να προσπαθήσετε για τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό της καθημερινότητας σας, η αλήθεια είναι ότι πολύ πιθανό να συμβούν και απροσδόκητες καταστάσεις. Όταν συμβεί αυτό, εάν έχετε αναπτύξει δεξιότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις αντιξοότητες, είναι βέβαιο ότι θα δείτε σημαντική βελτίωση στη μείωση του πανικού και του άγχους σας. Ένας τρόπος για να χτίσετε αυτή την ικανότητα, είναι να καλλιεργήσετε μέσα σας την έννοια της “ευγνωμοσύνης”. 

Η ευγνωμοσύνη μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τραυματικά γεγονότα, να ρυθμίσουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα και να βελτιώσουμε την ευημερία μας. Σκεφτείτε πόσο θα ήταν εάν κρατούσατε ένα καθημερινό ημερολόγιο που αναφέρετε μόνο τα θετικά της ζωής σας ή εάν μοιραζόσαταν στους φίλους και την οικογένειά σας πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. 

Αναλαμβάνοντας δράση…

Η προσθήκη δραστηριοτήτων που μειώνουν το άγχος στην εβδομαδιαία ή μηνιαία ρουτίνα σας είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο μείωσης του στρες. Η έρευνες έχουν δείξει ότι το να βρισκόμαστε σε χώρους με πράσινο, βοηθά στη μείωση των επιπέδων του στρες. Μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητα σας το περπάτημα, την πεζοπορία ή άλλες  δραστηριότητες στη φύση και απολαύστε τα οφέλη ανακούφισης από το άγχος.

Στο Massage Joy μπορείτε να απολαύσετε κάθε τεχνική μασάζ της αρεσκείας σας, μεταξύ αυτών και το αθλητικό μασάζ, σε τακτική ή μη βάση. Εμπιστευτείτε τους έμπειρους και εξειδικευμένους θεραπευτές μας, κλείνοντας την πρώτη σας συνεδρία αθλητικού μασάζ από την άνεση του σπιτιου σας.