Είστε έτοιμοι να εργαστείτε για την ευεξία σας; Τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσετε!

Εάν αισθάνεστε ότι ήρθε η ώρα να καταβάλετε λίγη περισσότερη προσπάθεια για τις πρακτικές που εφαρμόζετε για την ευεξία σας, είστε στο σωστό μέρος. Το Massage Joy σας υποστηρίζει σε κάθε σας βήμα. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές συμβουλές για να δημιουργήσετε μία υγιή ρουτίνα στην καθημερινότητα σας, που θα δώσει μία πραγματική ώθηση σε έναν wellness και well-being τρόπο ζωής.

Αυτοφροντίδα… 

Η αυτοφροντίδα αν και είναι μια απλή λέξη, ταυτόχρονα, είναι μία εξαιρετική περίπλοκη έννοια για κάθε άνθρωπο. Το National Institute Of Mental Health ορίζει την αυτοφροντίδα ως «το να αφιερώνετε χρόνο για να κάνετε πράγματα που σας βοηθούν να ζήσετε καλά και να βελτιώσετε τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική σας υγεία». 

Αυτό μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε, από το να απολαύσετε ένα αφρόλουτρο στο μπάνιο σας μέχρι και το να διαβάσετε ένα αγαπημένο σας βιβλίο ή να τρέξετε στο μαραθώνιο. Είναι εξαιρετικά βοηθητικό, να σκέφτεστε τη φροντίδα του εαυτού σας με 3 τρόπους: 

  • φροντίδα για το σώμα 
  • φροντίδα για το πνεύμα
  • φροντίδα για την ψυχή 

Ας δούμε όμως αναλυτικά, τι μπορεί να σημαίνει η φροντίδα με αυτούς τους τρόπους.

Φροντίδα για το σώμα σας

Η φροντίδα του σώματός μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, όπως: να τρώτε καλύτερα, να κοιμάστε περισσότερο, να αυξήσετε την ημερήσια πρόσληψη νερού ή να βρείτε περισσότερους λόγους για να κινηθείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν αυτά σας φαίνονται υπερβολικά, σκεφτείτε ότι μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να δείξετε στο σώμα σας περισσότερη αγάπη και αποδοχή. 

Ίσως ν’ αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εκτιμήσετε όλα όσα κάνει το σώμα σας για εσάς, αντί να εστιάσετε στα ελαττώματα του! Οπωσδήποτε, αυτή η σκέψη είναι ένα κομμάτι της αυτοφροντίδας σας. 

Φροντίδα για το πνεύμα σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φροντίσετε το μυαλό σας είναι να συνεχίσετε να μαθαίνετε. Η εκμάθηση κάτι καινούργιου, είτε πρόκειται για μια δύσκολη συνταγή μαγειρικής, είτε για μια ξένη γλώσσα που πάντα θέλατε να μάθετε, σας βοηθά να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας ενεργό και ευέλικτο. 

Είναι μια εξαιρετική φροντίδα που μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη γνωστικότητά σας καθώς μεγαλώνετε. Βρείτε λοιπόν κάτι που να μοιάζει διασκεδαστικό για εσάς και μετά απλά δοκιμάστε το! 

Φροντίστε την ψυχή σας

Για να φροντίσετε την ψυχή σας, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού για την ψυχική υγεία. Γίνετε μέλος μιας ομάδας, κάντε εθελοντισμό για έναν σκοπό που σας ενδιαφέρει, αναζητήστε τη συνδρομή ενός συμβούλου ψυχικής υγείας. Με λίγα λόγια, βρείτε τι σας ταιριάζει και αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας! 

Θέλετε να υιοθετήσετε μια πρακτική αυτοφροντίδας που φροντίζει το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας ταυτόχρονα; Σκεφτείτε να κάνετε μία συνεδρία μασάζ. Η έρευνα δείχνει ότι ένα 15λεπτο μασάζ μπορεί να χαλαρώσει το σώμα και το μυαλό μας, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην ψυχική μας υγεία. Αν μπορείτε να τα καταφέρετε με μία μόνο συνεδρία, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει μια σειρά συνεδριών από μασάζ προσαρμοσμένα από έναν εκπαιδευμένο θεραπευτή μασάζ στις ιδιαίτερες ανάγκες σας! 

Στο Massage Joy μπορείτε να απολαύσετε κάθε τεχνική μασάζ της αρεσκείας σας, μεταξύ αυτών και το αθλητικό μασάζ, σε τακτική ή μη βάση. Εμπιστευτείτε τους έμπειρους και εξειδικευμένους θεραπευτές μας, κλείνοντας την πρώτη σας συνεδρία αθλητικού μασάζ από την άνεση του σπιτιου σας.