Πώς θα επιλέξετε τον κατάλληλο θεραπευτή μασάζ (Μέρος Β)

Στο προηγούμενο μέρος του άρθρου, αναφερθήκαμε στο πόσο σημαντική είναι η επιλογή του κατάλληλου θεραπευτή μασάζ, ξεκινώντας από την αναζήτηση των λόγων που χρειάζεστε μία θεραπεία. Τονίσαμε, ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό πριν επιλέξετε την τεχνική που σας ταιριάζει, να βεβαιωθείτε ότι επρόκειτο να συνεργαστείτε με έναν πιστοποιημένο θεραπευτή ή θεραπεύτρια, που θα γνωρίζει σε βάθος τις τεχνικές που προσφέρει. Ας δούμε τώρα, πώς αφού επιλέξετε τον κατάλληλο για εσάς θεραπευτή μασάζ, θα συνεργαστείτε μαζί του για να επιτύχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα για την υγεία σας.

Συνεργαστείτε με τον Θεραπευτή σας

Η εύρεση του κατάλληλου θεραπευτή μασάζ δεν τελειώνει με το να σηκώσεις το τηλέφωνο και να κλείσεις ραντεβού. Για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η συνεδρία, θα πρέπει προηγουμένως να υπάρχει διεξοδική επικοινωνία μεταξύ του θεραπευόμενου και του θεραπευτή. 

Η αναφορά στο ιστορικό της υγείας σας, είτε αφορά τρέχοντα, είτε προϋπάρχοντα ζητήματα, αλλά και το να εκφράσετε τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχετε, είναι μερικά πολύ σημαντικά ζητήματα. Για παράδειγμα, εάν έχετε καταλήξει ότι η αρωματοθεραπεία είναι μία μέθοδος μασάζ που θα θέλατε να δοκιμάσετε, ο θεραπευτής/τρια σας, θα πρέπει να έχει ενημερωθεί εάν έχετε αλλεργία σε κάποιο λάδι ή αιθέριο έλαιο. Μερικές ακόμη από τις προτιμήσεις, θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν εάν προτιμάτε μια σιωπηλή αίθουσα περιποίησης ή μασάζ στο χώρο σας.Προτιμάτε να απολαμβάνετε τη θεραπεία σας υπό τους ήχους της κλασικής μουσικής ή ήχους το ωκεανού; Υπάρχουν πολλά θέματα που μπορεί να θέλετε να συζητήσετε με τον επαγγελματία θεραπευτή πριν ξεκινήσετε τη συνεδρία σας, ώστε να έχετε και οι δύο τη βέλτιστη εμπειρία. 

Ένας θεραπευτής μασάζ θα σας υποβάλλει αυτές τις ερωτήσεις και ακόμη περισσότερες για να καταλάβει τι σας οδήγησε στην αναζητηση μιας θεραπείας. Επίσης, θα μιλήσει μαζί σας για το τι να περιμένετε από ένα μασάζ, ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείτε μία συνεδρία μασάζ. Συνεχίστε να επικοινωνείτε κατά τη διάρκεια της θεραπείας με το θεραπευτή σας και εκφραστείτε ελεύθερα σε περίπτωση που νιώθετε άβολα. Ένας επαγγελματίας μπορεί να καταλάβει πολύ περισσότερα από την επαφή με το σώμα σας, όπως για παράδειγμα αν ένας μυς είναι ιδιαίτερα σφιγμένος, αλλά δε μπορεί να γνωρίζει την προσωπική σας ανοχή στην πίεση και την κίνηση. Να είστε ειλικρινείς σχετικά με το επίπεδο άνεσης σας. Ούτε εσείς ούτε ο θεραπευτής σας επωφεληθείτε εάν υπομείνετε μία διαδικασία που αντί για ανακούφιση, σας προσφέρει πόνο ή δυσφορία. 

Να είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε κάτι άλλο

Ακόμη και ένα καταπληκτικό μασάζ από έναν εξαιρετικό θεραπευτή, μπορεί να μην είναι το σωστό για εσάς. Το ζητούμενο εδώ, είναι να το αναγνωρίσετε και να συνεχίσετε να αναζητάτε τη θεραπεία που σας ταιριάζει καλύτερα. Είτε αισθάνεστε ότι χρειάζεστε διαφορετικό είδος σωματικής πίεσης, είτε ενδιαφέρεστε περισσότερο για το μασάζ που θα σας προσφέρει καλύτερη ροή της ενέργειας σας και θα προωθήσει τη συναισθηματική σας ευεξία, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να αναζητάτε τον κατάλληλο τρόπο και τον κατάλληλο επαγγελματία για εσάς. 

Μην διστάσετε ακόμη και να ζητήσετε συστάσεις και από τον πρώτο θεραπευτή μασάζ που επισκεφτήκατε. Ένας καλός θεραπευτής μασάζ θα σεβαστεί την επιθυμία σας, ενώ εσείς μπορείτε να εξερευνήσετε διαφορετικούς επαγγελματίες και τεχνικές θεραπείας. Το ταξίδι για τη βελτίωση της υγείας σας είναι προσωπικό και σας αξίζει να βρείτε το κατάλληλο άτομο για να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα.

Στο Massage Joy μπορείτε να απολαύσετε κάθε τεχνική μασάζ της αρεσκείας σας, σε τακτική ή μη βάση. Εμπιστευτείτε τους έμπειρους και εξειδικευμένους θεραπευτές μας, κλείνοντας την πρώτη σας συνεδρία από την άνεση του σπιτιου σας.